VAKT-fun, de basis voor leren lezen en spellen

VAKT-fun, de basis voor leren lezen en spellen

Bedrijf: De Leesvlinder

Data:

Startdata
17-11-2017 - 10:00u tot 17-11-2017 - 17:00u
11-12-2017 - 12:30u tot 11-12-2017 - 19:30u

Plaats: Koog aan de Zaan

Beschrijving:

Doel van de 3-daagse VAKT-fun cursus
Het uitbreiden van de eigen competenties van de deelnemers met VAKT-fun vaardigheden:

  • Subdoel 1: Aan het einde van de cursus heeft de cursist ervaring opgedaan met het VAKT-fun onderzoek van leerlingen met lees- en spellingproblemen die problemen hebben met de klank-teken-koppeling.
  • Subdoel 2: aan het einde van de cursus hebben de cursisten ervaren wat VAKT-funwerken toevoegt aan bestaande methodieken en theorieën.
  • Subdoel 3: aan het einde van de cursus zijn de cursisten zich bewust geworden van de toevoegingen en aansluiting van VAKT-fun-werken op andere methodieken en theorieën.
  • Subdoel 4: Met de VAKT-fun-vaardigheden die je in deze cursus ontwikkelt kun je kinderen voorbereiden op een succesvolle leesontwikkeling met plezier in lezen.
  • Subdoel 5: Met de VAKT-fun-vaardigheden die je in deze cursus ontwikkelt kun je kinderen voorbereiden op succesvol spellingonderwijs.
  • Subdoel 6: De deelnemer kan aan het einde van de cursus leerlingen met een hardnekkig lees- en/of spellingprobleem een multisensorische behandeling bieden om de klank-teken-koppeling alsnog te automatiseren.
  • Subdoel 7: De deelnemer ervaart in deze cursus dat VAKT-fun een levendige methodiek is die mee kan bewegen met de ervaringen en de ontwikkeling van de therapeut.

 

Omschrijving van de cursus
Werken met VAKT-fun betekent voor de cursist: je eigen zintuigen inzetten en je een grote variatie aan oefenvormen en oefenstof eigen maken waarmee je problemen met de klankteken-koppeling expliciet, gestructureerd en in kleine stappen kunt begeleiden tot deze is geautomatiseerd. In de cursus ‘VAKT-fun, de basis voor lezen en spellen’ zal je ervaren hoe je kunt voorzien in de behoefte van leerlingen met lees- en spellingproblemen aan expliciete ervaring en uitleg van klanken en letters. Je zult allereerst zelf ervaren hoe je van klanken en letters een logisch en overzichtelijk geheel kunt maken. Vervolgens oefenen en bespreken we de stappen die je kunt zetten om de leerlingen te begeleiden naar een geautomatiseerde klankteken-koppeling en de herkenning van woordstructuren. Je oefent hoe je het VAKT-fun onderzoek kunt inzetten als een aanvullend diagnostisch instrument om de centrale rol van de klank-teken-koppeling bij de lees- en spellingproblemen expliciet aan te tonen. En uiteindelijk leiden de cursusdagen en de oefening met VAKT-fun in de tussentijd naar verworven vaardigheden om met hulp van de aangeboden oefenstof een VAKT-fun-basis te kunnen leggen voor het (voortgezet) lezen, het begrijpend lezen en voor de uitleg van alle spellingsregels.

 

3-daagse cursus met theorie en diagnostiek en vooral veel praktijk
vrijdagen van 10.00-17.00 uur: 17 nov. 2017 – 19 jan. 2018 en 16 mrt. 2018
maandagen van 12.30-19.30 uur: 11 dec. 2017 – 12 feb. 2018 en 16 apr. 2018

 

Voor meer informatie: www.deleesvlinder.nl

Opgeven voor een cursus kan via: info@deleesvlinder.nl

Over ons

De NVLF is dé beroepsvereniging van en voor logopedisten in Nederland. We behartigen de belangen van alle 6000 leden die bij ons zijn aangesloten.

NVLF
Postbus 75
3440 AB Woerden

E: logopedie@nvlf.nl
W: www.nvlf.nl
T: 0348-457070

Social media

Contact

Performis BV verzorgt in opdracht van de NVLF de plaatsing van rubrieksadvertenties in Vraag & Aanbod. Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.

Performis BV
Postbus 2396
5202 CJ 's-Hertogenbosch

E: vraagenaanbod@performis.nl
W: www.performis.nl
T: 073-6895889