Sensorische informatieverwerking bij volwassenen: Werken met AASP

Sensorische informatieverwerking bij volwassenen: Werken met AASP

Bedrijf: Pearson Academy

Datum: 20-04-2018 - 10:00u tot 20-04-2018 - 16:00u

Plaats: Amsterdam

Link: https://www.pearsonacademy.nl/sensorische-informatieverwerking-bij-volwassenen

Beschrijving:

Prijs: € 240,00 inclusief trainingsmateriaal, het boek ‘Leven met sensaties’ en lunch, exclusief BTW. Combinatie-aanbieding: Adolescent Adult Sensory Profile-NL complete set en training voor € 395,00 in plaats van € 431,50 exclusief BTW. Bij aanmelding voor de training kunt u aangeven gebruik te willen maken van de aanbieding.

De Adolescent Adult Sensory Profile is een zelfbeoordelingsvragenlijst, die belangrijke informatie vastlegt over de sensorische informatieverwerking van jongeren, volwassenen en ouderen. Tijdens deze training wordt aan de hand van voorbeelden en een uitgebreide theoretische onderbouwing geleerd hoe u deze vragenlijst optimaal kunt gebruiken en correct kunt interpreteren.

Inhoud

Naast een update over de achterliggende theorie over sensorische informatieverwerking van Winnie Dunn wordt tijdens deze training vooral ingegaan op de interpretatie van de AASP. Hierbij is voldoende ruimte om in te gaan op de interpretatie van de testresultaten van een eigen casus en worden ideeën aangereikt voor diagnose en behandelplan. Tevens wordt er ingegaan op diverse doelgroepen zoals mensen met een verstandelijke beperking, NAH, autisme en andere psychiatrische aandoeningen.

De volgende onderwerpen komen o.a. aan bod:

  • recente ontwikkelingen SI
  • gebruik van de AASP
  • interpretatie: de verschillende niveaus, valkuilen
  • oefenen aan de hand van (eigen) casuïstiek

Alle deelnemers leveren vooraf een casus in die in de training zal worden besproken. We streven naar zoveel mogelijk diversiteit in de casuïstiek.

Doelstelling

Aan het einde van de training is de cursist beter in staat de vele mogelijkheden van de AASP-NL te benutten. De deelnemer kan zelf op basis van de testresultaten hypotheses opstellen voor vervolgdiagnostiek en heeft ideeën voor de inhoud van een behandelplan.

Doelgroep
De training is bedoeld voor ergotherapeuten, (kinder)fysiotherapeuten, logopedisten, artsen, psychologen en orthopedagogen.

Trainer
Deze training wordt gegeven door André Rietman.

Accreditatie

St.ADAP (Accreditatie Deskundigheidsbevorderende Activiteiten Paramedici):
Ergotherapeuten (EN) 5 punten
Logopedisten (NVLF)  5 punten
Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck (VvOCM) 5 punten

NIP Eerstelijnspsychologen: 5 punten

NIP Kinder- en Jeugpsycholoog (K&J) / NVO Orthopedagoog-Generalist (OG):
K&J/OG herregistratie 5 punten
K&J/OG opleiding – behandeling 1 punt
K&J/OG opleiding – diagnostiek 1,5 punt

Bijzonderheden

Bij deze training ontvangt u het boek ‘Leven met sensaties. Begrijp je zintuigen’ van Winnie Dunn ter waarde van € 27,50.

Tevens is er een gratis webinar van André Rietman over Sensorische informatieverwerking beschikbaar, klik hier voor meer informatie.

Over ons

De NVLF is dé beroepsvereniging van en voor logopedisten in Nederland. We behartigen de belangen van alle 6000 leden die bij ons zijn aangesloten.

NVLF
Postbus 75
3440 AB Woerden

E: logopedie@nvlf.nl
W: www.nvlf.nl
T: 0348-457070

Social media

Contact

Performis BV verzorgt in opdracht van de NVLF de plaatsing van rubrieksadvertenties in Vraag & Aanbod. Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.

Performis BV
Postbus 2396
5202 CJ 's-Hertogenbosch

E: vraagenaanbod@performis.nl
W: www.performis.nl
T: 073-6895889