Scholing Multidisciplinaire behandeling van gevolgen van Multiple Sclerose

Scholing Multidisciplinaire behandeling van gevolgen van Multiple Sclerose

Bedrijf: Stichting Nieuw Unicum

Datum: 03-02-2020 - 08:30u tot 03-02-2020 - 17:00u

Plaats: Zandvoort

Link: http://www.nieuwunicum.nl/ms-scholing

Beschrijving:

Scholing Multidisciplinaire behandeling van gevolgen van Multiple Sclerose

Van beperkingen naar mogelijkheden

Op maandag 3 februari 2020 vindt de scholing Multidisciplinaire behandeling van de gevolgen van MS; van beperkingen naar mogelijkheden plaats.

Multiple sclerose: letterlijk en figuurlijk een zenuwslopende ziekte die het leven van uw patiënten op veel fronten beïnvloedt. Ze hebben uiteenlopende, vaak met elkaar samenhangende klachten, zoals spasticiteit, pijn, en extreme vermoeidheid. Bovendien zijn er problemen op het gebied van (ver)slikken, cognitie & stemming, communicatie, mobiliteit en darm- en blaaswerking.
Hoewel uitingsvorm en beloop van MS sterk kunnen verschillen, gaan de meeste mensen in de loop van de tijd achteruit. Als behandelaar wordt u steeds opnieuw geconfronteerd met een nieuwe werkelijkheid en een per patiënt uniek en wisselend beeld.

Wanneer rekening gehouden wordt met deze complexiteit is effectieve behandeling van de gevolgen van MS goed mogelijk. Naast uw eigen expertise op uw behandeldomein vullen wij deze kennis aan uit andere domeinen. Hierdoor optimaliseert u de behandelstrategie voor uw patiënt. Multidisciplinaire benadering staat centraal in deze scholing, met als vertrekpunt dat we gezamenlijk kijken naar de mogelijkheden en niet uitgaan van de beperkingen, want er is veel mogelijk in de behandeling van de gevolgen van MS!

Workshops over voeding & slikstoornissen en de invloed van cognitie op de communicatie

Wat brengt deze eendaagse scholing u?

  • U leert over de wisselwerking tussen verschillende functie- en gezondheidsdomeinen en hoe die uw behandeling kunnen beïnvloeden
  • U krijgt concrete handvatten aangereikt die toepasbaar zijn in de dagelijkse praktijk. Aan de hand van casuïstiek ervaart u welke (aanvullende) interventies u zelf kunt verrichten, welke interventies mogelijk zijn door andere behandeldisciplines en welke verwijsmogelijkheden er zijn.
  • U volgt interactieve workshops gegeven door specialisten uit verschillende disciplines, die dagelijks zowel intramuraal als extramuraal mensen met MS behandelen, aangevuld met ervaringsverhalen van patiënten.
  • Extra aandacht voor signalen die duiden op complexe problematiek, zodat u tijdig de juiste behandeling kan inzetten en verslechtering (zo veel mogelijk) kan voorkomen.
  • Ruimte voor uw vragen en inbreng van eigen casuïstiek.

Bekijk een video over de scholing: https://youtu.be/IPNNPHisUbA

Waar: MS Expertisecentrum Nieuw Unicum
Cursusdatum: 3 februari 2020 van 08.30 uur – 17.30 uur
Locatie-adres: Nieuw Unicum, Zandvoortselaan 165, 2042 XK Zandvoort
Kosten: € 350,- p.p.
Diplomering: Accreditatie 7 punten
Doelgroep: Professionals werkzaam in verpleeghuizen, LG-instellingen, revalidatiecentra en eerstelijnspraktijken. Gericht op: specialisten ouderengeneeskunde, huisartsen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, diëtisten, (neuro)psychologen, revalidatieartsen, (MS-)verpleegkundigen en maatschappelijk werk.

Schrijf je nu in via: www.nieuwunicum.nl/ms-scholing
Hier is ook meer informatie over de scholing te vinden

Over ons

De NVLF is dé beroepsvereniging van en voor logopedisten in Nederland. We behartigen de belangen van alle 6000 leden die bij ons zijn aangesloten.

NVLF
Postbus 75
3440 AB Woerden

E: logopedie@nvlf.nl
W: www.nvlf.nl
T: 0348-457070

Social media

Contact

Performis BV verzorgt in opdracht van de NVLF de plaatsing van rubrieksadvertenties in Vraag & Aanbod. Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.

Performis BV
Postbus 2396
5202 CJ 's-Hertogenbosch

E: vraagenaanbod@performis.nl
W: www.performis.nl
T: 073-6895889