Opleiding tot Cogmed Coach

Opleiding tot Cogmed Coach

Bedrijf: Pearson Academy

Datum: 24 november 2017

Plaats: Heel Nederland

Link: https://www.pearsonacademy.nl/cogmed

Beschrijving:

De opleiding tot Cogmed coach geeft u de mogelijkheid in uw werk met cliënten of leerlingen Cogmed in te zetten. Door het Cogmed Werkgeheugentrainingsprogramma leren mensen met een concentratie- of werkgeheugenprobleem op een effectieve manier hun concentratievermogen te verbeteren, controle te krijgen over impulsief gedrag en probleemoplossend vermogen sterk te verbeteren. Het werkgeheugen is van belang bij dagelijkse activiteiten op school en in werksituaties, zoals rekenen, lezen, instructies onthouden en aantekeningen maken.

Voor meer informatie over de verschillende doelgroepen en over Cogmed zelf kijk op: cogmed.nl

De opleiding tot Cogmed coach is volledig online. Het programma bestaat uit 8 modules inclusief toetsing, deze duren totaal 4 uur. Daarnaast volgt u minimaal 5 dagen zelf de Cogmed training, dat duurt 50 minuten per dag.

Inhoud

Gedurende deze opleiding tot Cogmed coach leert u over de wetenschappelijke achtergrond van Cogmed, hoe Cogmed is ontstaan, in welke situaties u Cogmed kunt toepassen en hoe u cliënten kunt begeleiden tijdens dit programma. De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Achtergronden breinplasticiteit
 • Wetenschappelijk onderzoek Werkgeheugen
 • Wetenschappelijk onderzoek Cogmed
 • Diagnostiek van het werkgeheugen
 • Geschiktheid bepalen: screening, indicaties, contra-indicaties en voorwaarden
 • Zelf trainen met Cogmed
 • Interpreteren en gebruiken database
 • Coaching, interventies en transfer
 • Nameting, evaluatie en follow-up
 • Ethiek, marketing en ondersteuning

De opleiding bestaat uit online learning inclusief toetsing, daarnaast volgt u zelf minimaal 5 uur zelftraining met behulp van het Cogmed programma.

Doelstelling

Aan het einde van de opleiding bent u in staat zelfstandig een Cogmed Werkgeheugentraining te starten, begeleiden en evalueren. Na het voltooien van de opleiding bent u gecertificeerd Cogmed coach en heeft u direct toegang tot het Cogmed Coaching Center waarmee u als coach aan de slag kunt.

Doelgroep

Deze opleiding is bedoeld voor psychologen, orthopedagogen, logopedisten, ergotherapeuten, remedial teachers en intern begeleiders. Deelnemers hebben een HBO opleiding of een WO-bachelor in een relevante richting afgerond. Bij aanmelding zal worden gevraagd naar een kopie van uw diploma. Mocht u vragen hebben over deze toelatingseisen, neemt u dan contact met ons op.

Bij het inzetten van Cogmed als interventie in een klinische setting wordt geadviseerd om bij de behandeling een psycholoog of orthopedagoog te betrekken in verband met de indicatiestelling dan wel dat er een recent rapport ligt van een van deze deskundigen.

Accreditatie

Voor deze opleiding is geen accreditatie aangevraagd.

Bijzonderheden

Bij de prijs is het volgende inbegrepen:

 • Cogmed handleiding
 • Opleidingsmateriaal
 • minimaal 5 dagen zelftraining
 • Online learning
 • Toegang tot ondersteunende materialen zoals werkboeken, sjablonen, brochures
 • 5 ID’s (t.w.v. 1295 euro) zodat u gelijk kunt starten! Deze ID’s dient u binnen de 2 jaar te activeren.

 

Aanvullende trainingen

Na de certificering als Cogmed coach is het mogelijk aanvullende en verdiepende trainingen te volgen, klik hier voor meer informatie.

Prijs: € 995,00 inclusief opleiding en 5 cliënt-ID’s, exclusief BTW.
Deze prijs is alleen geldig bij aanmelding vóór 31 december 2017.
Het is helaas niet mogelijk om de opleiding zonder cliënt-ID’s te volgen.

Over ons

De NVLF is dé beroepsvereniging van en voor logopedisten in Nederland. We behartigen de belangen van alle 6000 leden die bij ons zijn aangesloten.

NVLF
Postbus 75
3440 AB Woerden

E: logopedie@nvlf.nl
W: www.nvlf.nl
T: 0348-457070

Social media

Contact

Performis BV verzorgt in opdracht van de NVLF de plaatsing van rubrieksadvertenties in Vraag & Aanbod. Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.

Performis BV
Postbus 2396
5202 CJ 's-Hertogenbosch

E: vraagenaanbod@performis.nl
W: www.performis.nl
T: 073-6895889