Mondzorg ouderen: multidisciplinaire samenwerking

Mondzorg ouderen: multidisciplinaire samenwerking

Bedrijf: Vitadent Academy

Datum: 14-11-2019 - 13:45u tot 14-11-2019 - 20:30u

Plaats: Rotterdam

Link: http://www.symposiummondzorgouderen.nl

Beschrijving:

Er zijn steeds meer aanwijzingen voor een associatie tussen mondgezondheid en algehele gezondheid. De bewijzen daarvoor beginnen zich op te stapelen: Alzheimer, reuma en hart- en vaatziekten.

Kwetsbare ouderen verdienen als cliënt van ons zorgsysteem daarom optimale aandacht. Een belangrijk onderdeel van deze aandacht is goede passende mondzorg. Uit onderzoek van de laatste jaren blijkt dat zowel in de thuiszorg als in de zorginstellingen nog veel winst te behalen valt. Zo zien we dat meer dan 80 procent van de cliënten goede mondzorg in de thuiszorgsituatie mist. De kwalijke en vaak dramatische gevolgen hiervan zien wij bij opname van deze kwetsbare ouderen in de zorginstellingen. Om deze kwetsbare ouderen optimaal te kunnen behandelen is integratie van geneeskunde en tandheelkunde essentieel. Tijdens het Symposium Multidisciplinaire Samenwerking – Mondzorg voor Ouderen op 14 november, worden beide vakgebieden verder geholpen naar deze geïntegreerde visie op de mondzorg. Met hierbij als uitgangspunt goede passende mondzorg voor meer kwetsbare ouderen in de nabije toekomst.

Komt u ook? Ga voor meer informatie, het programma en registratie naar www.symposiummondzorgouderen.nl. Er is accreditatie aangevraagd voor specialisten ouderengeneeskunde (GAIA, ABC1), logopedisten en diëtisten (ADAP), verpleegkundig specialisten (VSR), tandartsen (KRT), mondhygiënisten (KRM) en tandprothetici (KRTP).

Over ons

De NVLF is dé beroepsvereniging van en voor logopedisten in Nederland. We behartigen de belangen van alle 6000 leden die bij ons zijn aangesloten.

NVLF
Postbus 75
3440 AB Woerden

E: logopedie@nvlf.nl
W: www.nvlf.nl
T: 0348-457070

Social media

Contact

Performis BV verzorgt in opdracht van de NVLF de plaatsing van rubrieksadvertenties in Vraag & Aanbod. Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.

Performis BV
Postbus 2396
5202 CJ 's-Hertogenbosch

E: vraagenaanbod@performis.nl
W: www.performis.nl
T: 073-6895889