Logopedische spraak-en reukrevalidatie na een totale laryngectomie

Logopedische spraak-en reukrevalidatie na een totale laryngectomie

Bedrijf: Antoni van Leeuwenhoek

Datum: 09-05-2019 - 09:00u tot 10-05-2019 - 16:30u

Plaats: Amsterdam

Beschrijving:

Cursus:  Logopedische spraak-en reukrevalidatie na een totale laryngectomie

Donderdag 9 mei 2019, Antoni van Leeuwenhoek, Amsterdam

Wilt u meer weten over de spraak- en reukrevalidatie na een totale laryngectomie? In het voorjaar van 2019 biedt het Antoni van Leeuwenhoek u de mogelijkheid tot bijscholing over de revalidatie na een totale laryngectomie.

De cursus richt zich op logopedisch onderzoek en behandeling van gelaryngectomeerde patiënten, waarbij de focus ligt op de ondersteuning in de periode na hun operatie en ontslag uit het ziekenhuis. De cursus is geschikt voor logopedisten die weinig of enige ervaring met deze doelgroep hebben. Zowel theorie als praktische vaardigheden komen aan bod. Na het volgen van deze cursus heeft u voldoende kennis en vaardigheden om de revalidatie, na ontslag uit het ziekenhuis, te continueren.
U zult kennis opdoen over de verschillende opties voor spraakrevalidatie na een totale laryngectomie. Binnen de cursus ligt de focus op het aanleren van spraak m.b.v. de stemprothese, dit is in Nederland de meest gebruikte methode. Er wordt casuïstiek besproken en ingegaan op de verschillende hulpmiddelen die beschikbaar zijn. Ook is er gelegenheid om zelf casuïstiek in te brengen. Tijdens de dag zijn tevens ervaringsdeskundigen aanwezig om hun verhaal te delen.
Naast het spreken verandert ook het ruiken na deze ingrijpende operatie. Het is mogelijk om na een laryngectomie weer te leren ruiken m.b.v. de zogenaamde ‘gaap-ruikmethode’. Hoe dat in zijn werk gaat komt op deze dag ook aan bod.

Voor meer informatie of inschrijven kijk op www.hoofdhalskanker.info/cursus-spraak-en-reukrevalidatie-na-een-totale-laryngectomie/ of mail naar logopedie@nki.nl o.v.v. cursus laryngectomie.

Kosten deelname: 200 euro, inclusief koffie/ thee en lunch

De cursus zal plaatsvinden bij een minimum aantal van 15 deelnemers.

Over ons

De NVLF is dé beroepsvereniging van en voor logopedisten in Nederland. We behartigen de belangen van alle 6000 leden die bij ons zijn aangesloten.

NVLF
Postbus 75
3440 AB Woerden

E: logopedie@nvlf.nl
W: www.nvlf.nl
T: 0348-457070

Social media

Contact

Performis BV verzorgt in opdracht van de NVLF de plaatsing van rubrieksadvertenties in Vraag & Aanbod. Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.

Performis BV
Postbus 2396
5202 CJ 's-Hertogenbosch

E: vraagenaanbod@performis.nl
W: www.performis.nl
T: 073-6895889