Leren schrijven – Schrijftrein zet je op het juiste spoor

Leren schrijven – Schrijftrein zet je op het juiste spoor

Bedrijf: Typ10

Datum: 20 december 2019

Link: https://www.schrijftrein.com/

Beschrijving:

Bij de aanvang van groep 3 wordt van de kinderen verwacht dat ze schoolrijp zijn, dus een aantal vaardigheden bezitten om het schoolse leren (en dus ook het leren schrijven) met succes te kunnen aanvatten. Deze belangrijke vereisten zijn niet altijd in de juiste mate verworven bij aanvang van het schooljaar. Leren schrijven is een ingewikkeld proces dat vele voorwaarden vereist.

Onderzoek wijst uit dat 1 op de 3 kinderen kampt met schrijfproblemen en dat ruim 1 op de 10 kinderen zware schrijfproblemen ondervindt. Leren schrijven is dus vooral een proces dat begeleid en gericht gestuurd moet worden. Het is dan ook geen overbodige luxe meer aandacht te besteden aan de wijze waarop kinderen leren schrijven! Een goede schrijfmethode hecht meer waarde aan het schrijfproces dan aan het schrijfproduct. Aangezien het aanbrengen en het inslijpen van een schrijfspoor afhankelijk is van de sensomotorische fase waarin het kind zich bevindt, is het nodig de ondersteuning binnen deze fase in te bouwen.

Een schrijfmethode die aan deze voorwaarden voldoet, is Schrijftrein.

Als basis gebruikt Schrijftrein 6 eenvoudige hulpmiddeltjes met bijhorende verwoording die elk een andere schrijfafspraak vertegenwoordigen. Elke letter of cijfer bestaat uit een combinatie van die hulpmiddelen. De kinderen krijgen een ruimtelijk-visuele ondersteuning en de combinatie van het motorisch bewegen met de verwoording van de hulpmiddeltjes zorgt voor een versnelling van het opslaan én ophalen van het schrijfspoor.

Meer info en een gratis proefpakket vind je op www.schrijftrein.com

Over ons

De NVLF is dé beroepsvereniging van en voor logopedisten in Nederland. We behartigen de belangen van alle 6000 leden die bij ons zijn aangesloten.

NVLF
Postbus 75
3440 AB Woerden

E: logopedie@nvlf.nl
W: www.nvlf.nl
T: 0348-457070

Social media

Contact

Performis BV verzorgt in opdracht van de NVLF de plaatsing van rubrieksadvertenties in Vraag & Aanbod. Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.

Performis BV
Postbus 2396
5202 CJ 's-Hertogenbosch

E: vraagenaanbod@performis.nl
W: www.performis.nl
T: 073-6895889