Hanen-congres: Leren praten met plezier

Hanen-congres: Leren praten met plezier

Bedrijf: Logacom

Datum: 20-05-2019 - 09:00u tot 20-05-2019 - 16:30u

Plaats: Amsterdam

Link: http://www.lerenpratenmetplezier.nl/

Beschrijving:

Leren praten met plezier

Een congres over het werken met de Hanen-methodiek.

In een peutergroep op een kindcentrum zit gemiddeld één kind met een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Ongeveer 7% van de kinderen op de basisschool heeft een taalontwikkelingsstoornis. Dat zijn twee kinderen per schoolklas. TOS is relatief onbekend, maar heeft grote impact op het leven van een kind. Hoe eerder de behandeling start, hoe groter de kans op herstel.

Het Hanen Centre in Canada doet vanaf de jaren zeventig onderzoek naar de achtergronden van taal-spraakproblemen en ontwikkelde specifieke methodieken voor het verbeteren van de communicatiemogelijkheden van jonge kinderen met een spraak- of taalachterstand, inclusief kinderen met een ontwikkelingsachterstand of autisme. De evidence based programma’s stellen professionals en ouders in staat kinderen met een vertraagde spraak- of taalontwikkeling te helpen hun communicatieve vaardigheden uit te breiden. De wetenschappelijke onderzoeksresultaten zijn vertaald naar praktische communicatiestrategieën rond dagelijkse bezigheden die gemakkelijk toepasbaar zijn voor ouders.

Hanen gecertificeerde logopedisten begeleiden ouders en jonge kinderen met een taal- of spraakprobleem thuis, op school en in de kinderopvang. Op dit congres maakt u kennis met diverse Hanen-programma’s en ontdekt u wat de verschillende programma’s u te bieden hebben.

Het programma

Keynotespeaker en auteur Janice Greenberg komt speciaal voor dit congres naar Nederland! In de ochtend spreekt Janice Greenberg uitgebreid over het programma Leren praten met plezier. In de middag geeft zij achtergronden en toelichting op verschillende andere Hanen-programma’s.* Uitgebreide toelichting kunt u nalezen op de pagina programma van www.lerenpratenmetplezier.nl

In de deelsessies gaan Hanen gecertificeerde trainers in op het werken met de Hanen- methodieken en de werking ervan. Sommige behandelen specifieke programma’s als Target word of het werken met Praten doe je met zijn tweeën, andere gaan in op ontluikende geletterdheid, muziek en taalontwikkeling, coachende gespreksvoering. Alle onderwerpen zijn gerelateerd aan het werken met de Hanen-programma’s.

Boek bij deelname

Alle congresdeelnemers ontvangen een eigen exemplaar van het boek Leren praten met plezier (ter waarde van €57,00), geschreven door Janice Greenberg.

Dit fraai geïllustreerde boek biedt een praktische, op onderzoek gebaseerde benadering om vaardigheden op het gebied van sociale, spraak- en taalontwikkeling en beginnende geletterdheid bij jonge kinderen te bevorderen.

Accreditatie

Voor het Hanen-congres Leren praten met plezier is accreditatie aangevraagd bij de volgende beroepsverenigingen:

  • ADAP voor Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie
  • Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ)
  • Registerplein

Inschrijven met Early Bird korting

Snelle beslissers krijgen 35 euro korting op deelname. Deze korting wordt automatisch berekend wanneer u zich voor 1 maart 2019 online aanmeldt. Op www.lerenpratenmetplezier.nl leest u meer over kortingsregelingen en voorwaarden.

*De presentaties van Janice Greenberg worden in het Engels gegeven.

Over ons

De NVLF is dé beroepsvereniging van en voor logopedisten in Nederland. We behartigen de belangen van alle 6000 leden die bij ons zijn aangesloten.

NVLF
Postbus 75
3440 AB Woerden

E: logopedie@nvlf.nl
W: www.nvlf.nl
T: 0348-457070

Social media

Contact

Performis BV verzorgt in opdracht van de NVLF de plaatsing van rubrieksadvertenties in Vraag & Aanbod. Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.

Performis BV
Postbus 2396
5202 CJ 's-Hertogenbosch

E: vraagenaanbod@performis.nl
W: www.performis.nl
T: 073-6895889