Eet- en drinkproblemen bij kinderen II

Eet- en drinkproblemen bij kinderen II

Bedrijf: Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN VDO)

Datum: 11-09-2019 - 09:00u tot 11-09-2019 - 17:00u

Plaats: Nijmegen

Link: https://www.han.nl/werken-en-leren/studiekeuze/cursus/eet-en-drinkproblemen-bij-kinderen-2/

Beschrijving:

Werk je als logopedist met zeer jonge kinderen die doorgestuurd worden met eet- of drinkproblemen? Volg de cursus Eet- en drinkproblemen bij kinderen II van HAN VDO.

Logopedisten worden steeds vaker ingeschakeld bij de behandeling van jonge kinderen met eet- en drinkproblemen. Bij deze problemen zijn vaak meerdere disciplines betrokken. In de cursus leer je informatie vanuit verschillende disciplines te integreren in je onderzoek en behandeling. Vanuit de meest recente kennis over de normale-, en afwijkende ontwikkeling van eten, drinken en slikken, bespreek je het logopedisch onderzoek en aan de hand van praktijkvoorbeelden krijg je handvatten voor het opzetten en uitvoeren van de logopedische behandeling.

Programma

In de cursus Eet- en drinkproblemen bij kinderen II van HAN VDO krijg je diverse gastlessen. Aangezien een samenwerking met ouders en verzorgers van groot belang is hebben wij een extra dag toegevoegd waarbij kennis over de mogelijkheden van counselling tijdens de begeleiding en inzicht in problemen, complicerende factoren, doelen en strategieën aan de orde komen. Daarbij worden de volgende onderwerpen verder uitgediept; de overgang sondevoeding naar orale voeding, eet- en drinkproblemen bij specifieke ziektebeelden (afhankelijk van de vragen uit de groep cursisten) en diagnostiek en behandeling van speekselverlies.

Werkwijze

De cursus Eet- en drinkproblemen bij kinderen II is interprofessioneel. Naast de lessen van de logopedisten van het Radboudumc worden er gastlessen gegeven om zodoende totaal te leren kijken naar het kind en de eet/drinkproblemen. Zo krijg je les van een gastro-enteroloog, verpleegkundig specialist, lactatiekundige, diëtist, fysiotherapeut en psycholoog. Eet- en drinkproblemen bij kinderen worden van alle zijden worden belicht.

In het Kort

Locatie: Groenewoudseweg 1 Nijmegen
Duur: 6 dagen
Studiebelasting: 54 uur in totaal (contacturen 38 uur en zelfstudie 18 uur)
Accreditatie: 54 punten (ADAP)
Resultaat: Bewijs van deelname
Kosten: € 1410,-
Startdatum: 11 september 2019 – vervolg: 12 september, 30 en 31 oktober, 27 en 28 november 2019
Tijden: 09.00-17.00 uur
Voor wie: Logopedisten
Groepsgrootte: maximaal 20
Coördinator: Laura Postma

 

Direct contact: HAN VDO | T (024) 35 11 083| E info.hanvdo@han.nl

 

Meer info: https://www.han.nl/werken-en-leren/studiekeuze/cursus/eet-en-drinkproblemen-bij-kinderen-2/

Over ons

De NVLF is dé beroepsvereniging van en voor logopedisten in Nederland. We behartigen de belangen van alle 6000 leden die bij ons zijn aangesloten.

NVLF
Postbus 75
3440 AB Woerden

E: logopedie@nvlf.nl
W: www.nvlf.nl
T: 0348-457070

Social media

Contact

Performis BV verzorgt in opdracht van de NVLF de plaatsing van rubrieksadvertenties in Vraag & Aanbod. Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.

Performis BV
Postbus 2396
5202 CJ 's-Hertogenbosch

E: vraagenaanbod@performis.nl
W: www.performis.nl
T: 073-6895889