De kraaiendieven

De kraaiendieven

Datum: 19 februari 2019

Beschrijving:

Bespreking/recensie uit LM#8 2018

E. Haarman-Tielbeke, 2017, Beter Leren Lezen, 102 pag., € 29,99, ISBN 9789082620603

Als dyslexiespecialist ben ik altijd op zoek naar leuke boeken voor mijn cliënten om mee te werken en om mee te oefenen. De Kraaiendieven is een oefenboek voor kinderen van 7-10 jaar waarmee ouders op een leuke manier het technisch lezen kunnen oefenen, en het leestempo kunnen verhogen. Het boek is aantrekkelijk geschreven en vormgegeven zodat kinderen met veel plezier blijven oefenen.

Vooraan in het boek staat een handleiding voor ouders. Bij het oefenboek, dat van stevig karton is gemaakt, hoort een aantal accessoires: een beloningskaart, beloningsstickers, een leeskaart/ boekenlegger, woordkaarten, een schrijfkaart, markeerstiften en een whiteboardmarker. Het boek is verdeeld in diverse hoofdstukken. Het hoofdstuk begint met een verhaal dat samen gelezen moet worden. Daarna volgt er een tekst die het kind zelf moet oefenen. Na elk hoofdstuk kunnen kinderen een sticker verdienen die ze op de beloningskaart kunnen plakken. De spellingswoorden kunnen los worden geoefend op de uitwisbare woordkaartjes. Elk hoofdstuk sluit af met een spannend raadsel of een puzzel, die de kinderen moeten oplossen en waarmee ze een sticker voor de beloningskaart kunnen verdienen. Het materiaal is daarmee op verschillende manieren te gebruiken. Een nadeel is dat de accessoires nergens in het boek bewaard kunnen worden. Het verhaal in het boek bouwt langzaam op en is erg spannend. Kinderen lezen het met veel plezier uit.

Moniek Drinkenburg-Roosendaal – Logopedist – dyslexiespecialist

Over ons

De NVLF is dé beroepsvereniging van en voor logopedisten in Nederland. We behartigen de belangen van alle 6000 leden die bij ons zijn aangesloten.

NVLF
Postbus 75
3440 AB Woerden

E: logopedie@nvlf.nl
W: www.nvlf.nl
T: 0348-457070

Social media

Contact

Performis BV verzorgt in opdracht van de NVLF de plaatsing van rubrieksadvertenties in Vraag & Aanbod. Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.

Performis BV
Postbus 2396
5202 CJ 's-Hertogenbosch

E: vraagenaanbod@performis.nl
W: www.performis.nl
T: 073-6895889