Communicatieve Taaltherapie: taalniveau > 6 jaar

Communicatieve Taaltherapie: taalniveau > 6 jaar

Bedrijf: Hogeschool Utrecht

Datum: 07-02-2020 - 00:00u tot 08-05-2020 - 00:00u

Plaats: Utrecht

Link: https://www.hu.nl/deeltijd-opleidingen/communicatieve-taaltherapie-voor-kinderen-met-een-taalniveau-vanaf-6-jaar-ct-3

Beschrijving:

Communicatieve taaltherapie voor kinderen met een taalniveau vanaf 6 jaar

7 februari 2020 start de 4 daagse Post-hbo cursus Communicatieve Taaltherapie voor kinderen met een taalniveau vanaf 6 jaar.

In deze praktische cursus richt je je op het evidence based logopedisch handelen bij kinderen met taalontwikkelingsstoornissen (TOS) met een taalniveau vanaf 6 jaar. Centraal staat communicatieve taaltherapie, waarbij de spelsituatie het uitgangspunt is om de communicatieve mogelijkheden van kinderen met TOS uit te breiden door het stimuleren van woordenschat, morfosyntaxis, conversatievaardigheden en vertelvaardigheden. Bij een taalniveau vanaf 6 jaar kan communicatieve taaltherapie gecombineerd worden met oefentherapie. Je past het geleerde direct toe op een casus uit je eigen beroepspraktijk.

Na de cursus hebt je geleerd te reflecteren op je eigen systematisch logopedisch handelen bij kinderen met een taalniveau vanaf 6 jaar. Je bent in staat onderbouwde keuzes te maken in de diagnostiek en je kunt beïnvloedende factoren identificeren en opnemen in je hypothese en klinische redenering. Verder kun je op basis van de klinische redenering een werkbaar behandelplan opstellen en uitvoeren volgens de uitgangspunten van communicatieve taaltherapie.

Accreditatie bij ADAP:  68 punten

Kosten: € 1.250,-

Voor meer informatie en aanmelding: www.hu.nl

Over ons

De NVLF is dé beroepsvereniging van en voor logopedisten in Nederland. We behartigen de belangen van alle 6000 leden die bij ons zijn aangesloten.

NVLF
Postbus 75
3440 AB Woerden

E: logopedie@nvlf.nl
W: www.nvlf.nl
T: 0348-457070

Social media

Contact

Performis BV verzorgt in opdracht van de NVLF de plaatsing van rubrieksadvertenties in Vraag & Aanbod. Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.

Performis BV
Postbus 2396
5202 CJ 's-Hertogenbosch

E: vraagenaanbod@performis.nl
W: www.performis.nl
T: 073-6895889