Van der Lem symposium 2018 “Een goed begin”

Van der Lem symposium 2018 “Een goed begin”

Bedrijf: NSDSK

Datum: 21-09-2018 - 09:30u tot 21-09-2018 - 16:45u

Plaats: Amsterdam

Beschrijving:

“Een goed begin”
Het Van der Lem symposium 2018

Hét symposium met de meest recente onderzoeksresultaten op gebied van de eerste levensjaren van dove en slechthorende kinderen. Verschillende aspecten van de ontwikkeling komen aan bod: ouder-kindinteractie, de sociaal emotionele ontwikkeling, klankontwikkeling en taalontwikkeling en het belang van vroege interventies zoals de inzet van hoorhulpmiddelen en gezinsbegeleiding.

Een goed begin is het halve werk! Studie na studie toont aan dat vroege interventie bij kinderen met aangeboren gehoorverlies leidt tot betere ontwikkelingsperspectieven. Tegelijkertijd zien we nog steeds veel psychische problemen bij dove en slechthorende kinderen en jongeren. Wat kunnen we nóg beter doen in de eerste fase, om latere problemen te voorkomen? Hoe ziet dat hele prille begin eruit bij pasgeborenen, welke elementen dragen bij aan een goed begin? En hoe zorgen we ervoor dat de interventies die we aanbieden deze elementen optimaal stimuleren? Wat is de rol van ouders hierin? Deze en andere vragen staan centraal tijdens de 5e editie van het Van der Lem symposium. Diverse sprekers uit binnen- en buitenland gaan hier uitgebreid op in. Dit keer wordt het Van der Lem symposium gecombineerd met het 65 jarige jubileum van de NSDSK.

Het symposium vindt plaats op vrijdag 21 september 2018 in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam. Het congresprogramma is van 9.30 tot 16.45 uur met aansluitend een borrel. Aanmelden kan via www.nsdsk.nl/van-der-lem-symposium. De prijs voor deelname aan het Van der Lem symposium is €75,00. De NSDSK schenkt het volledige bedrag aan Stichting WanaZiwi, een naaischool in Dodoma Tanzania, die praktijkonderwijs biedt aan dove kinderen (aansluitend op het basisonderwijs) waarna ze als gediplomeerd vakvrouw of vakman aan de slag kunnen.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met: Noëlle Uilenburg, manager NSDSK Academie via telefoonnummer 020-574 59 45 of nuilenburg@nsdsk.nl.

Over ons

De NVLF is dé beroepsvereniging van en voor logopedisten in Nederland. We behartigen de belangen van alle 6000 leden die bij ons zijn aangesloten.

NVLF
Postbus 75
3440 AB Woerden

E: logopedie@nvlf.nl
W: www.nvlf.nl
T: 0348-457070

Social media

Contact

Performis BV verzorgt in opdracht van de NVLF de plaatsing van rubrieksadvertenties in Vraag & Aanbod. Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.

Performis BV
Postbus 2396
5202 CJ 's-Hertogenbosch

E: vraagenaanbod@performis.nl
W: www.performis.nl
T: 073-6895889